Stuki na skręconych kołach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Popek
    Classic
    • 2011
    • 2

Zamieszczone przez Langusta
    PLAN ZROBIONY: właczone Cornery Light --> Staging --> Coming Home
    Udało Ci się zrobić Coming Home bez czujnika ??
    Pozdr
  • sebol1980
    Classic
    • 2010
    • 2

Witam
    Mam problem dotyczący dziwnych stuków z przodu które pojawiają się podczas jazdy .
    Stuki pojawiają sie po wjechaniu na duże nierówności.Cięzko jest je zlokalizować jedyne co to na postoju przy włączonym silniku skrecając kołami do oporu w lewo czy w prawo i następnie gwałtownymi ruchami ruszając kierownicą słychać również jakieś stuki . W zeszył tyg. byłem z na przeglądzie na szarpakach i nic nie wyszło Czy to może być maglownica??? :shock:

Mozę ktoś sie spotkał z tego typu problemem , proszę o pomoc

Komentarz

• slawo.g
      Classic
      • 2010
      • 4

Sprawdź łączniki stabilizatora, mogą być zródłem stuków chociaż wydają się w porządku.
      Niedawno wymieniałem z przodu tuleje i końcówki drążków i po wyjechaniu z warsztatu dalej stukało, pojechałem jeszcze raz, dopiero po wnikliwej obserwacji mechanik stwierdził, że jest lekki luz na łączniku i stąd stuki, ale poradził, że na razie można jeździć więc zostawiłem to, wymienię przy najbliższej okazji.

Komentarz

• piernik
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 975
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Również mam taki objaw, Pan na przeglądzie nie wykrył nic niepokojącego oprócz wspomnianych przez mojego przedmówcę łączników stabilizatora. Także groszowa sprawa, ale nieźle denerwująca.

Komentarz

• GreenArrow
          L&K
          • 2009
          • 1052

sebol1980, a gdy na postoju skrecasz w lewo lub prawo i delikatnie ruszasz bije ? Jezeli tak to przegób.

Komentarz

• sebol1980
            Classic
            • 2010
            • 2

Green Arrow przeguby raczej bym wykluczył , stuki słychać tak jak już pisałem na zapalonym silniku gdy koła są maksymalnie skrecone w lewo czy w prawo i poruszając gwałtownie kierownicą wtedy je słychać . Jestem umówiony do znajomego na pełną diagnostykę zawieszenia bo na standardowym przeglądzie nic nie wykazało Maglownice sprawdzałem jest słucha nie leje ale czy ona może być przyczyna tych stuków? sam już nie wiem

Komentarz

• maciek501
              Classic
              • 2010
              • 13

sebol1980,

i jak ? co zrobiłeś ?

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14885
                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez GreenArrow
                Jezeli tak to przegób
                a czy tłucze na skręconych kołach przy ruszaniu? Jeśli tak to może faktycznie przegub - jeśli nie, to niekoniecznie to.
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Bialy
                  Rider
                  • 2009
                  • 306

U mnie tak waliło waliło łożysko w amortyzatorze. Po wymianie jak ręką odjął Na początku można było się przyzwyczaić, ale z czasem coraz gorzej...

Komentarz

• Tony065
                    RS
                    • 2009
                    • 2487
                    • Octavia I (1U2)
                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

cześć. u mnie takie stukanie zakończyło się wymianą łączników i gumek na stabilizatorze. sprawdź dokładnie jaki jest typ tych gumek, bo są 4. znaczy 21 i 23mm, oraz z garbem i bez niego.
                    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                    @ by Tune-up Gdańsk
                    TDI VP++ i jeszcze rośnie
                    Antek

Komentarz

Pracuję...